Het Artist in Residence-programma kent fellowships toe aan een kunstenaar om tijdens een verblijf van vijf maanden aan het NIAS een project te realiseren dat concreet bijdraagt aan het bevorderen van de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. Het gaat hierbij met name om theoretische verdieping in een onderwerp. Het programma is gezamenlijk ingesteld door het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW) en de Akademie van Kunsten.

English

Er zijn per academisch jaar twee plaatsen binnen het Artist in Residence-programma beschikbaar. Er is een plaats beschikbaar van 1 september tot 1 februari en een plaats van 1 februari tot 1 juli.

De Artist in Residence ontvangt maandelijks een stipendium voor een periode van maximaal vijf maanden en wordt tijdelijk gehuisvest in de buurt van het NIAS.

Wie komt in aanmerking?

  • Een Nederlandse kunstenaar in binnen- of buitenland, of;
  • Een niet-Nederlandse kunstenaar die in Nederland woont en werkt.

Wie kunnen nomineren?

  • Een lid van de Akademie van Kunsten kan zelf een aanvraag indienen.
  • Indien de kandidaat geen lid is van de Akademie van Kunsten moet hij/zij worden voorgedragen door een lid van de Akademie van Kunsten, een lid van de KNAW of een lid van De Jonge Akademie.

Wanneer en hoe kunt u aanvragen of nomineren?

U kunt uiterlijk vrijdag 3 april 2017 een nominatie indienen voor het fellowship van 1 september 2017 tot 1 februari 2018 (eerste semester) en het fellowship van 1 februari 2018 tot 1 juli 2018 (tweede semester).

Nominaties moeten per e-mail via avk@knaw.nl worden ingediend met het  nominatieformulier. Tevens dient een CV van de kandidaat te worden bijgevoegd.

Download hier:

richtlijnen Artist in Residence-programma

nominatieformulier fellowship 1 september 2017 tot 1 februari 2018

nominatieformulier fellowship 1 februari 2017 tot 1 juli 2018


Contact

Annelies ten Have, 020-5510746