Uit de Kunstlezing: Het is aan Ons - met Merlijn Twaalfhoven

Begin

10-11-2021 om 19:30

Einde

10-11-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In de lezingen Uit de Kunst vertellen leden over hun werk. Op 10 november is Merlijn Twaalfhoven te gast bij de Akademie van Kunsten in het Trippenhuis in Amsterdam.

Een spoedcursus crisisnavigatie 

Het is crisis. Het vertrouwen in politiek is weg. Klimaatverandering wordt voelbaar. Intussen zitten we met een samenleving vol polarisatie, onvrede en onrust, sleept een uitzichtloze kabinetsformatie voort en zijn er over een half jaar gemeenteraadsverkiezingen. Laten we ons meevoeren in onzekerheid? Wachten we af tot de gemoederen bedaard en maatregelen of beslissingen door hogerhand voor ons bepaald zijn? Of kunnen we nu zelf, direct aan de slag om ons leven en onze omgeving gezond, verbonden en mooi te maken?

Kunstkracht

Merlijn Twaalfhoven zoekt op een muzikale en poëtische manier naar houvast in een wereld die op hol geslagen lijkt. Twaalfhoven houdt een pleidooi voor 'kunstkracht' voor het beantwoorden van taaie maatschappelijke vraagstukken. Ook te gast is theatermaker en stand up philosopher Laura van Dolron. Zij luistert, observeert en geeft stem aan sluimerende twijfels, maakt kanttekeningen als het onverbloemde idealisme uit de bocht vliegt of brengt onvermoede verbanden aan tussen grote ideeën en de persoonlijke ervaring.

Over Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven is componist en ontwierp muziekprojecten in conflictgebieden, vluchtelingenkampen en bij de Verenigde Naties. Hij ontdekte hoeveel creatieve kracht er in de samenleving zit en schreef het boek ‘Het is aan ons, waarom we een kunstenaarsmindset nodig hebben om de wereld te redden’.

Praktische informatie

Datum: 10 november 2021 van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1000 GC Amsterdam. 

Aanmelden

Aanmelden voor de lezing kan hier.

Coronatoegangsbewijs

De Akademie van Kunsten volgt de aanbevelingen van het RIVM en de Rijksoverheid over het coronavirus. Bij deze bijeenkomst vragen wij om een coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat u met een persoonlijke QR-code moet aantonen dat u volledig gevaccineerd bent, minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona of over een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de bijeenkomst beschikt. Wij accepteren de CoronaCheck-app of een papieren bewijs.

Nadere informatie: annelies.ten.have@knaw.nl

Zie ook: https://turnclub.org/aanons/

 

Cookie-instellingen