Lezing door Adriaan Geuze over de Nederlandse traditie van landmaken

Begin

11-05-2022 om 19:30

Einde

11-05-2022 om 20:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

In de tweede aflevering van de serie over de toekomst van de ruimtelijke ordening spreekt Adriaan Geuze, oprichter van West8, het internationale bureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Over Adriaan Geuze

Adriaan Geuze (1960) wordt internationaal geprezen om zijn grensverleggende stedenbouwkundige, landschappelijke en infrastructurele projecten in binnen- en buitenland.

Met zijn bureau West 8, dat hij vlak na zijn afstuderen als landschapsarchitect in 1987 oprichtte, heeft hij een unieke multidisciplinaire benadering bij het maken van ruimtelijke plannen. Daarin komen architectuur, openbare ruimte en infrastructuur samen. Geuze maakte met West 8 spraakmakende ontwerpen voor parken in New York, Miami, Hong Kong, Seoul, Madrid en Londen.

In Nederland is hij o.a. bekend van het Rotterdamse Schouwburgplein, Rotterdam Centraal Station, Máximapark en de stedenbouwkundige plannen van Borneo/Sporenburg in Amsterdam en Strijp-S te Eindhoven. Geuze heeft de stedenbouw vanuit de landschapsarchitectuur een nieuw elan gegeven, en die disciplines weer centraal gesteld in het maatschappelijk debat. Met West 8 heeft hij in de loop van de tijd vele prijsvragen en prijzen gewonnen.

Sinds 2012 is Geuze buitengewoon hoogleraar landschapsarchitectuur aan Wageningen University & Research. In 2015 werd hij benoemd tot lid van de Akademie van Kunsten van de KNAW, en sinds 2020 is Geuze buitengewoon lid van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur. Hij geeft frequent lezingen en doceert aan instituten wereldwijd.

Aanmelden

Aanmelden

Programma

19.30 uur Introductie door Riek Bakker, vicevoorzitter Akademie van Kunsten

19.35 uur Lezing Adriaan Geuze

20.05 uur Adriaan Geuze en Riek Bakker in gesprek en discussie met de zaal

20.45 uur einde

Praktische informatie

Datum: 11 mei 2022 van 19.30 tot 20.45 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam.

Nadere informatie: annelies.ten.have@knaw.nl

De Toekomst van de Ruimtelijke ordening

Hebben we nog ruimtelijke ordening nodig of zien we wel wat er van komt? Met andere woorden, gaan we door met het loslaten en doet de markt wat haar goed dunkt? In deze lezingenreeks die de Akademie van Kunsten in samenwerking met stedenbouwkundige Riek Bakker organiseert komen de actualiteit, de toepasbaarheid en de ervaringen waarmee ruimtelijke ordening moet dealen aan de orde. Wat moeten we doen en wat moeten we laten en waarom?  Wie en wat maakt het verschil? Riek Bakker beet de spits af op 10 maart 2022. Kijk hier de lezing terug waarin zij vertelde over haar ervaringen uit haar werkende leven. Mede naar aanleiding van haar net uit gekomen boek: De ruimte van Riek Bouwend aan Nederland.

Meer informatie over deze reeks

Cookie-instellingen