Paradisodebat 2022: Terug naar de Toekomst

Begin

28-08-2022 om 13:00

Einde

28-08-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bij de start van het culturele seizoen organiseren Kunsten '92, Paradiso, ACI en de Akademie van Kunsten het jaarlijkse Paradisodebat, waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over urgente cultuurthema’s.

Als iets ongewis is in deze tijd, dan is het wel de toekomst. Een volgende coronagolf, een energiecrisis, inflatie en een oorlog op het continent. En we zijn met zijn allen nog niet hersteld van twee jaar leven met corona. De culturele sector was in die tijd meer dicht dan open. Het gemis aan inspiratie en verbinding van kunst en cultuur maakte de waarde ervan voor iedereen voelbaar.

Maar hoe nu verder? Het herstel komt langzaam op gang en tegelijkertijd weten we dat we niet terug kunnen naar het oude. Wat is nodig voor een bloeiend kunst- en cultuurklimaat in het hart van de samenleving? Welke grote uitdagingen liggen er? En welke wenkende perspectieven zien we? Het is zaak om nú met elkaar de juiste stappen te zetten. Vertrouwen vormt hierin de basis.

Onder leiding van moderator Hasna El Maroudi stellen tijdens het Paradisodebat op zondag 28 augustus om 13.00 uur een waaier aan prominente vertegenwoordigers uit het culturele en creatieve veld prikkelende vragen aan de aanwezige politici.

Vragen worden gesteld door o.a.: Hicham Khalidi (Jan van Eyck Academy), Sanne Wallis de Vries (cabaretiere), Meta Knol (kunsthistorica), Tessa Cramer (futurist), Anna Noyons (social designer) en Tobias Kokkelmans (Nederlands Theater Festival). Met een inspirerende bijdrage van Babs Gons (spoken-word artiest en schrijver, lid van de Akademie van Kunsten). Meer namen worden in de komende weken bekendgemaakt.

Tijdens dit Paradisodebat zullen de nieuwe voorzitters van Kunsten ’92, Anne Breure en Jeroen Bartelse, zich presenteren en nemen wij na zes jaar afscheid van Jan Zoet.

Datum, tijd en plaats
Let op, andere tijd dan anders! Het Paradisodebat is dit jaar van 13.00 - 15.00 uur.
Het Paradisodebat zal live plaatsvinden met een mogelijkheid om het online te volgen. 

Zondag 28 augustus 2022 van 13.00 tot 15.00 uur
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam


Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de de website van Kunsten '92.

Beeld: Paradisodebat 2021 (foto: Jack Aarts).
 

Cookie-instellingen