Uit de Kunst: Babs Gons

Begin

30-11-2022 om 19:30

Einde

30-11-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Babs Gons is spoken word-performer en sinds dit jaar lid van de Akademie van Kunsten. In deze Uit de Kunst-lezing neemt ze het publiek mee in de verteltraditie van spoken word, waarin op sociale en poëtische wijze commentaar wordt gegeven op het leven, de liefde, de dood en alles daartussen.

Ze doet dit samen met een aantal van haar favoriete schrijvende performers:  

  • Daniëlle Zawadi
  • Sjaan Flikweert
  • Rachel Rumai Diaz
  • Naomi Grant
  • Smita James

Aanmelden

Praktische informatie

Datum: woensdag 30 november 2022 van 19.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. 
Locatie: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via de link hieronder:

Aanmelden


Livestream op YouTube

Dit programma is ook via een livestream op YouTube te volgen: 
https://www.youtube.com/watch?v=jUOsdu5gYAE

You got to make your own worlds. You got to write yourself in. Whether you were a part of the greater society or not, you got to write yourself in.

 

Octavia Butler

Over Babs Gons

Babs Gons is jarenlang een van de meest actieve personen op het gebied van spoken word-initiatieven. Jarenlang leidde ze Poetry Circle Nowhere, het landelijk platform voor schrijvende performers. Ook organiseerde ze tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso. Lees meer

Naast haar werk als spoken word-performer geeft Babs Gons veel aandacht in het culturele archief van deze verteltraditie. Elke tijd heeft zijn hedendaagse troubadours, zijn eigen griotten, dichters, luidruchtigen, schreeuwers, declameerders met hun sociale en poëtische commentaar op het leven, de liefde, de dood en alles ertussen. Voor haar is spoken word een manier om verbinding te maken, met de kunst maar vooral ook met een gezelschap, een community van gelijkgestemden, van andere luidruchtigen, met een verleden, met literaire voorouders. In deze Uit de Kunst-lezing gaat ze in op de liefde voor haar werk, over spoken word als sociaal commentaar en gastvrijheid binnen de taal. 

Beeld: Babs Gons (foto: Inge Hoogland)

 

Cookie-instellingen