Uit de Kunst: Lavinia Meijer

Begin

08-02-2023 om 19:30

Einde

08-02-2023 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Harpiste Lavinia Meijer begon in 2016 met haar levenswerk ‘Untitled’. Centraal hierin staat de vraag: ‘Hoe kijken we over 100 jaar terug op de huidige tijd?’. Tijdens de Uit de Kunst-lezing neemt ze ons mee in nieuwe invalshoeken op deze vraag. Met muziek als verbindende factor.

Deze bijeenkomst is terug te kijken op YouTube.

Geïnspireerd door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson bouwt Lavinia met Untitled aan een veelomvattend kunstwerk met verschillende invalshoeken. Ze verbindt de muziek met haar persoonlijke ervaringen en ontdekkingen. In combinatie met beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities omvat Untitled de laatste ontwikkelingen in de muzikale keuken van deze veelzijdige artieste.

Muziek geeft haar visie weer, waarmee ze hoopt muziek te creëren voor een nieuwe stijlperiode. En dat roept vragen op. Want leven we niet altijd in herhalingen en oude gewoontes? In welke stijlperiode leven we nu? En hoe zouden we deze periode over 100 jaar noemen?

Met medewerking van filosoof en schrijver Stine Jensen die de avond modereert.

Praktische informatie

Datum: woensdag 8 februari 2023 van 19.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur.
Locatie: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

Live op YouTube

Dit programma was ook te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van de KNAW. Kijk terug op YouTube.

Over Lavinia Meijer

Lavinia Meijer speelt harp in een theatrale setting

Harpiste Lavinia Meijer (1983) geeft soloconcerten in zalen over de hele wereld, van Carnegie Hall NYC tot de Philharmonie van Berlijn. Ze is een van de meest baanbrekende musici van deze tijd. Lees meer


Beeld:
1. Portret Lavinia Meijer (foto:Robin De Puy/Sony Music Entertainment
2. Lavinia Meijer tijdens Untitled 2 (foto: Made by Jane)

Cookie-instellingen