New Atlantis, over de invloed van klimaatverandering op architectuur - geannuleerd

Begin

15-05-2023 om 19:00

Einde

15-05-2023 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

WaterSchool Cabinet of Curiosities vormt elke maand het decor voor een rondetafelgesprek met wetenschappers. Dit vijfde gesprek gaat het over de invloed van klimaatverandering op de gebouwde omgeving. Met een inleiding door Riek Bakker (stedenbouwkundige)

Helaas gaat dit rondetafelgesprek niet door vanwege afzegging van één van de sprekers. Heeft u zich voor deze bijeenkomst aangemeld, dan ontvangt u hierover een e-mail. 

In dit rondetafelgesprek gaan we in op de verandering die de gebouwde omgeving de komende jaren moet ondergaan om bestand te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Hierbij nemen we het schoolgebouw van de WaterSchool als uitgangspunt. Hoe kan dit worden vormgegeven en gebouwd, rekening houdend met klimaatverandering en met het streven naar een zo klein mogelijke (water)voetafdruk? Welke nieuwe materialen kunnen daarbij gebruikt worden en op welke manier? En 
kan het schoolgebouw een voorbeeld zijn van duurzamere manieren van bouwen en zo de transitie van de gebouwde omgeving aanjagen? 

Inleiders

  • Riek Bakker is stedenbouwkundige en vicevoorzitter van de Akademie van Kunsten.
  • Jurgen Bey, kunstenaar/ontwerper, lid van de Akademie van Kunsten en oprichter Studio Makkink & Bey.
  • Moderator Mingus Janssen, schrijver, curator, ontwerper en oprichter van de Non-Human Newspaper.
     

Beeld: impressie van het rondetafelgesprek Drop by Drop in januari 2023 (foto: Maarten Nauw).

Cookie-instellingen