Ruimtelijke Ordening van NU - Eindhoven

Begin

25-01-2024 om 19:30

Einde

25-01-2024 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In de derde editie van deze reeks kijken we samen met bedenkers en makers naar de kansen en uitdagingen van de schaalsprong waar de regio Eindhoven nu voor staat. De avond is onder leiding van professor Riek Bakker en Burgemeester Jeroen Dijsselbloem.

Metropoolregio Eindhoven  

De metropoolregio Eindhoven staat voor een enorme schaalsprong. Wat betekent dit op het gebied van ruimtelijke ordening voor regionalisering, gezondheid en maatschappij? Onder leiding van stedenbouwkundige Riek Bakker en Burgemeester Jeroen Dijsselbloem wordt de ruimtelijke ordening van de 21 gemeenten in Metropoolregio Eindhoven besproken.  

Ruimtelijke Ordening van NU 

Deze avond is onderdeel van de reeks Ruimtelijke Ordening van NU. In deze reeks wordt samen gekeken naar de belangrijke opgaven en mogelijke kansen die er liggen voor samenwerking bij de ruimtelijke inrichting van Nederland. 

Hierin zijn gezamelijkheid en een gedeelde visie belangrijke uitgangspunten. Riek Bakker: “De timing om nu met volle kracht en aandacht in te zetten op deze onderwerpen is ontstaan omdat de laatste 15 á 20 jaar er geringe aandacht en zorg voor dit onderwerp was. Een belangrijke reden is ook dat bij de diverse transities die nodig zijn, niet ieder voor zich te werk moet gaan. Er moet een gemeenschappelijke visie aan ten grondslag liggen.” 

Praktische informatie  

Taal: Nederlands 
Datum: donderdag 25 januari 2024  
Tijd: 19:30 - 21:00 uur  
Locatie: De bijeenkomst is bij te wonen via een livestream. 

Aanmelden voor de livestream gaat via het Nieuwe Instituut:

Het Nieuwe Instituut 

 

Over de reeks Ruimtelijke Ordening van NU 

Woningnood en onze grote behoefte aan energie, dataopslag en voedselproductie strijden om voorrang, tegen een achtergrond van een energie- en stikstofcrisis, groeiende ongelijkheid en de grote klimaatopgave. Met de reeks bijeenkomsten ‘Ruimtelijke Ordening van NU’ gaan we met Riek Bakker op zoek naar een nieuwe samenhangende visie op basis van kennis van het verleden en best practices van nu.

Samen met stedenbouwers, architecten, actieve burgers en bestuurders kijken we naar de belangrijke opgaven en mogelijke kansen die er liggen voor samenwerking bij de ruimtelijke inrichting van Nederland. 


Ruimtelijke Ordening van NU in Eindhoven is een initiatief van Akademie van Kunsten en Nieuwe Instituut, georganiseerd in samenwerking met Architectuurcentrum Eindhoven en Gemeente Eindhoven.


 

Beeld: Stedebouwkundige Ontwikkeling van Eindhoven, 1930. J.M. de Casseres. Archief J.M. de Casseres. Collectie Nieuwe Instituut.

Cookie-instellingen