Werkconferentie: Kunst x Wetenschap x Samenleving

Begin

11-06-2024 om 09:30

Einde

11-06-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Deze werkconferentie brengt de kennis van verschillende disciplines - kunstenaars, wetenschappers en maatschappelijke vertegenwoordigers - bij elkaar om in gezamelijkheid te komen tot een ambitieus nieuw programma dat transdisciplinaire samenwerkingen mogelijk maakt.

Uitnodiging

Dit is een besloten bijeenkomst op persoonlijke uitnodiging. Mocht u graag willen deelnemen, stuur dan een mail naar kws@waag.org

Transdisciplinaire samenwerkingen

We leven in een tijd vol complexe en urgente maatschappelijke uitdagingen. Dat vraagt om creativiteit, inlevingsvermogen, nieuwe inzichten en perspectieven. Al deze kwaliteiten komen samen in transdisciplinaire samenwerkingen tussen kunstenaars, wetenschappers en maatschappelijke vertegenwoordigers. Samen leveren zij de ervaring, denk- en maakkracht die nodig is voor de toekomst van Nederland. 

Hoe geven we op duurzame wijze vorm aan deze samenwerkingen? Dat staat centraal op de werkconferentie Kunst x Wetenschap x Samenleving (KxWxS) op 11 juni 2024. De conferentie stelt zich ten doel de kennis van de verschillende disciplines bij elkaar te brengen om te komen tot een ambitieus nieuw programma dat deze samenwerkingen mogelijk maakt.

Praktische informatie 

Datum & tijd Dinsdag 11 juni 2024, van 09:30 tot 17:00
Plaats  Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
  Lunch vindt plaats bij Waag Futurelab, 
Locatie: Waag gebouw 1e verdieping, Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam 
Voertaal Nederlands & Engels 

 

Programma

Het programma wordt op dit moment samengesteld, na aanmelding ontvangt u meer informatie.

09:00    Inloop
09:30    Plenaire start 
10:30    Break-out sessies 
12:00    Lunch (Locatie Waag Futurelab op 3 minuten lopen afstand)
14:00    Break-out sessies 
15:00    Afsluiting
16:00    Borrel 

Tijdens de break-out sessies gaan we met elkaar in gesprek over de waarde van samenwerking tussen kunst en wetenschap. Wat leren we hiervan en wat kan dit betekenen voor de toekomst? We bespreken ook welke thema's belangrijk zijn voor deze samenwerking, en hoe we de successen ervan kunnen meten. Wat is de impact op de maatschappij? En ten slotte: wat is de rol van maatschappelijke, academische en culturele infrastructuur, governance en financiering?

Over Kunst x Wetenschap x Samenleving (KxWxS)

KxWxS is een initiatief van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), De Jonge Akademie, Akademie van Kunsten, Regieorgaan SIA, Kunsten’92 en Waag Futurelab.

In november 2022 schreven De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten gezamenlijk een briefadvies aan Minister Dijkgraaf, met het voorstel om een fonds voor kunst en wetenschap op te richten.

In augustus 2023 presenteerden Waag Futurelab, Akademie van Kunsten, Kunsten’92 en Federatie Creatieve Industrie het position paper 'Zet creativiteit in voor de toekomst van Nederland'. Samen ontwikkelden zij het initiatief KxWxS.

 


Credits beeld: PL'AI van kunstenaar Špela Petrič.
Dit is een werk over het spel tussen kunstmatige intelligentie en een komkommerplant. PL’AI bekijkt hoe we technologie kunnen inzetten om de interactie aan te gaan met planten.

Cookie-instellingen