Uit de Kunstlezing Gijs Scholten van Aschat

Jan van Herwijnen 04-09-2023 3052 keer bekeken 0 reacties

Begin

25-10-2023 om 19:30

Einde

25-10-2023 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Akademielid en icoon van de Nederlandse theaterwereld Gijs Scholten van Aschat sprak tijdens zijn 'Uit de Kunstlezing' over zijn passie voor William Shakespeare en andere literaire grootheden.

Met een bevlogenheid die zo kenmerkend is voor Scholten van Aschats werk zal hij uiteenzetten waarom dit klassieke repertoire hem zo nauw aan het hart ligt. Ook zal hij proberen uit te leggen hoe hij werkt aan deze teksten, en vertellen wie hem als collega en leraar hebben geholpen bij het verwerven van dit inzicht. Hij zal putten uit de stukken Richard II en III, Hamlet, en Othello.  

Als de tijd het toelaat zal hij het nog hebben over het werk van Pessoa en Drummond de Andrade, twee dichters die hij erg bewondert. Ook zal hij vragen uit de zaal beantwoorden. Zoals hij zelf zegt: 'Misschien een beetje veel voor één avond.'

Moderator Geertjan de Vugt.

Praktische informatie

Datum: woensdag 25 oktober 2023, van 19.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Na afloop drankjes en napraten in de foyer.
Locatie: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam.

Over de Uit de Kunstlezingen van de Akademie van Kunsten

De Akademie van Kunsten stelt haar podium open voor de leden van de Akademie in de Uit de Kunst-lezingenreeks. In Uit de Kunstlezingen vertellen ze over hun werk en de thema's waarmee zij zich bezighouden. Eerder kwamen aan het woord: Maarten Baas, Gijs Bakker, Jurgen Bey, Liesbeth Bik, Michiel Borstlap, Adriaan Geuze, Francine Houben, Kyteman, Ola Mafaalani, Merlijn Twaalfhoven, Michael Dudok de Wit, Charlotte Mutsaers, Riek Bakker, Ed Spanjaard, Jonas Staal, Hans van Manen, Koert van Mensvoort, Wendelien van Oldenborgh, Patricia Kaersenhout, Piet Gerbrandy, Babs Gons, Jetse Batelaan, Jan Dibbets, Lavinia Meijer, Irma Boom en Anton Corbijn.

Credits foto: Huib van Wersch

Cookie-instellingen