Worldwide Reading Salman Rushdie

19-09-2022

Begin

29-09-2022 om 13:30

Einde

29-09-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Akademie van Kunsten doet mee aan de Worldwide Reading van Salman Rushdie's werken op 29 september. In het Trippenhuis wordt zijn essaybundel 'Taal van de waarheid' gelezen door Adriaan van Dis, Anne Vegter, Maria Barnas, Anneke Brassinga en vele anderen.

De Worldwide Reading is online te volgen via YouTube. De lezing is bedoeld als signaal voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid voor de literatuur en als blijk van solidariteit met de auteur, die onlangs slachtoffer werd van een moordaanslag. 

Volg de lezing live via YouTube

Op donderdag 29 september 2022, vanaf 13.30 tot 21.00 uur, is de lezing te online te volgen via het YouTube-kanaal van de KNAW

Over Taal van de waarheid van Salman Rushdie

In ‘Taal van de waarheid’ van Salman Rushdie worden essays, kritieken en toespraken bijeengebracht die zijn status als een van de meest originele denkers van onze tijd verstevigen. Deze uitgave bundelt stukken die tussen 2003 en 2020 zijn geschreven en toont het intellectuele engagement van Rushdie tijdens een periode van belangrijke culturele verschuivingen. Rushdie onderzoekt wat schrijvers als Shakespeare, Cervantes, Samuel Beckett, Eudora Welty en Toni Morrison voor hem hebben betekend, zowel op de pagina als – soms – in levenden lijve. 

Oproep voor voorlezers

Leden van de Akademie van Kunsten, KNAW, de Jonge Akademie en anderen die verbonden zijn aan het literaire vak, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de Worldwide Reading en een passage uit de Taal van de Waarheid voor te lezen. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annelies ten Have, via e-mail of via telefoonnummer 020 551 07 46.

Cookie-instellingen