Quick and Dirty, voor leden Akademie van Kunsten en kernleden Sociaal Creatieve Raad

21-02-2023

Begin

14-03-2023 om 15:00

Einde

14-03-2023 om 19:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoe verhoudt de autonomie van de kunsten zich tot het dienstbaar zijn aan maatschappelijke vraagstukken? Leden van de Akademie van Kunsten en kernleden van de Sociaal Creatieve Raad zijn uitgenodigd voor deze kennismakingsbijeenkomst waarin verschillende actuele dilemma's ter sprake komen.

De kracht van creatieve makers wordt steeds meer gezien als welkome verrijking in het aanpakken van problemen in de samenleving, maar wie zijn de creatieve makers en hoe valt die roep bij kunstenaars uit het brede artistieke spectrum? 

In deze besloten bijeenkomst bespreken leden van de Akademie van Kunsten en kernleden van de Sociaal Creatieve Raad de dilemma's 
rond het beleid vanuit het ministerie van OCW voor “het betrekken van de creatieve industrie bij maatschappelijke problemen”.

Vragen waarover we het willen hebben zijn: 

  • hoe verhoudt de autonomie van de kunsten zich tot het dienstbaar zijn aan maatschappelijke vraagstukken?
  • is het taalgebruik vanuit het ministerie uitnodigend voor het hele artistieke spectrum en doet het recht aan de kracht van de kunsten in onze samenleving?
  • wat kunnen beleidsmakers leren van de werkwijze van kunstenaars?

Aanmelden

Deelname staat open voor leden van de Akademie van Kunsten en kernleden van de Sociaal Creatieve Raad. Zij kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Annelies ten Have, voor 8 maart.  

Programma

Deze bijeenkomst vindt plaats op 14 maart 2023 in het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29 in Amsterdam. 

14.30 uur Inloop
15.00 uur Aanvang programma met statements & dilemma’s vanuit Akademie van Kunsten, de Sociaal Creatieve Raad en het Programma Ontwerpende Aanpak met aansluitend rondetafelgesprekken.
17.40 uur Informeel napraten met een drankje in de foyer
19.00 uur Einde

Cookie-instellingen