Maarten Baas

Foto: Mads Mogense

Beeldend kunstenaar Maarten Baas (1978) laat de toeschouwer vanuit een verrassend perspectief naar de werkelijkheid kijken en zet hem daarbij aan het denken.

In zijn vele ontwerpen en kunstwerken zijn tijd, vergankelijkheid en imperfectie enkele centrale thema’s. Deze fascinatie komt niet voort uit een neiging tot shockeren, maar uit een verlangen naar een directe, ‘pure’ manier van ontwerpen en kunst maken.

Baas geniet internationale erkenning sinds zijn afstuderen (Design Academy Eindhoven, 2002). In 2004 werd hij door de invloedrijke galerie Moss in New York gevraagd om een solotentoonstelling te maken Where There’s Smoke… die bestond uit 25 verbrande designklassiekers, waaronder meubels van Rietveld, Sottsass, Gaudi en Thonet. In 2009 won Baas de Dutch Design Award, en verkoos een internationale jury hem als eerste Nederlander tot Designer of the Year. Momenteel zijn wereldwijd bij veel beroemde musea, galerieën en tentoonstellingen zijn objecten te zien (zoals MoMA New York, Victoria & Albert Museum, Rijksmuseum en Stedelijk Museum Amsterdam).

Website Maarten Baas

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen