Gijs Bakker

Voor design, en in het bijzonder Dutch design, speelt edelsmid en ontwerper Gijs Bakker (1942) een niet te onderschatten rol van betekenis.

Voor design, en in het bijzonder Dutch design, speelt edelsmid en ontwerper Gijs Bakker (1942) een niet te onderschatten rol van betekenis. Als ontwerper van sieraden en producten en als (mede) oprichter en organisator van designplatforms zoals Droog Design (1993), Chi Ha Paura (1996) en het Taiwanese HAN gallerij, voorheen Yii (creatief directeur sinds 2009) is hij een innovatieve wegbereider voor zowel Nederlandse als buitenlandse jonge ontwerpers. Ook als docent en inspirator heeft hij impact gehad de levens van honderden (aankomende) ontwerpers. Bakker was 25 jaar verbonden aan de internationaal vermaarde Design Academy Eindhoven; de laatste jaren als hoofd van de masteropleiding.

In zijn ontwerpen kiest Bakker een holistische benadering waarin hart, geest en materie samenkomen. Zijn ontwerpen hebben een duidelijke signatuur en vele zijn inmiddels moderne iconen geworden.

Bakkers werk is in tientallen tentoonstellingen te zien geweest. In het Gemeentemuseum in Den Haag, en eerder al in onder andere het Stedelijk Museum (Amsterdam), the Museum of Arts and Design (New York) en de Hermitage (Rusland).

Website Gijs Bakker 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen