Jurgen Bey

Jurgen Bey (1965) kan worden beschouwd als een van de eerste conceptuele ontwerpers van Nederland en hij hoorde bij de generatie die in de jaren negentig Dutch Design groot heeft gemaakt.

Onder de vlag van Droog Design maakte hij internationaal naam als visionair ontwerper. In 2002 richtte Bey samen met architecte Rianne Makkink Studio Makkink & Bey op. Zijn ontwerpen zijn verrassend: de Boomstambank bestaat uit drie bronzen stoelleuningen die je op een boomstam kunt bevestigen, de 'oorstoel' vormt een soort afgeschermde werkplek. Door in te zoomen op een product, bijvoorbeeld een lamp of meubel, en weer uit te zoomen naar het niveau van architectuur of stedenbouw laat hij zien hoe die ogenschijnlijk verschillende domeinen elkaar beïnvloeden en onlosmakelijk verbonden zijn.

Bey is een vernieuwer die nadenkt over de essentie en toekomst van zijn vakgebied, en hij draagt zijn ideeën uit naar de designgemeenschap en een groter publiek en ook als docent aan onder meer de Design Academy Eindhoven. Sinds enkele jaren is Bey directeur van het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Website Jurgen Bey

Afbeeldingen

Cookie-instellingen