Adriaan Geuze

Geuze (1960) wordt internationaal geprezen om zijn grensverleggende stedenbouwkundige, landschappelijke en infrastructurele projecten in binnen- en buitenland.

Met zijn bureau West 8, dat hij vlak na zijn afstuderen als landschapsarchitect in 1987 oprichtte, heeft hij een unieke multidisciplinaire benadering bij het maken van ruimtelijke plannen. Daarin komen architectuur, openbare ruimte en infrastructuur samen. Geuze maakte met West 8 spraakmakende ontwerpen voor parken in New York, Miami, Hong Kong, Seoul, Madrid en Londen.

In Nederland is hij o.a. bekend van het Rotterdamse Schouwburgplein, Rotterdam Centraal Station, Máximapark en de stedenbouwkundige plannen van Borneo/Sporenburg in Amsterdam en Strijp-S te Eindhoven. Geuze heeft de stedenbouw vanuit de landschapsarchitectuur een nieuw elan gegeven, en die disciplines weer centraal gesteld in het maatschappelijk debat. Met West 8 heeft hij in de loop van de tijd vele prijsvragen en prijzen gewonnen.

Sinds 2012 is Geuze buitengewoon hoogleraar landschapsarchitectuur aan Wageningen University & Research. In 2015 werd hij benoemd tot lid van de Akademie van Kunsten van de KNAW, en sinds 2020 is Geuze buitengewoon lid van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur. Hij geeft frequent lezingen en doceert aan instituten wereldwijd.

Website Adriaan Geuze

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen