Anthony Heidweiller

Foto: Jelmer de Haas

Anthony Heidweiller (1961) verbindt opera met de geluiden en thema’s van deze tijd. Thema’s in zijn werk zijn migratie, (on)gelijkheid en het behoud van de aarde.

Anthony Heidweiller is directeur van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij heeft een grote staat van dienst binnen de nationale en internationale beroepspraktijk. Als artistiek directeur van het Yo Opera Festival richtte hij zich decennialang op de samenwerking met nieuwe doelgroepen. Als artistiek directeur van Vocal Statements heeft Heidweiller educatie- en participatieprojecten ontwikkeld om een brug te slaan tussen de podiumkunsten en de multiculturele samenleving.


Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen, onder andere de Prins Bernhard Cultuurprijs voor educatie en de Cultuurprijs van de stad Utrecht. Daarnaast is hij nationaal en internationaal een veelgevraagd artistiek producent. Zo was hij Artistic Associate Director van het Opera Forward Festival van Nationale Opera & Ballet en is hij sinds 2019 verbonden aan het Festival Aix en Provence in Frankrijk. Hij is tevens sinds 2019 lid van de Akademie van Kunsten.

(bron Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten)
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen