Iris Van Herpen

Foto: Jean Baptiste Mondino

Modeontwerpster Iris van Herpen (1984) heeft haar vakgebied ingrijpend veranderd. In haar werk, dat te karakteriseren is als sculpturaal en futuristisch, combineert ze vakmanschap met innovatie.

Ze kwam als eerste met kleding in 3D-print maar heeft ook veel aandacht voor het traditionele handwerk.

Na haar opleiding mode aan ArtEZ in Arnhem werkte ze bij Alexander McQueen en Claudy Jongstra. In 2007 begon ze haar eigen label, ze brengt twee keer per jaar een collectie voor vrouwen uit. Bij het ontwikkelen van haar collecties gaat ze zeer interdisciplinair te werk: ze werkt samen met architecten, musici, fotografen en filmmakers, en choreografen.

De thema’s van Van Herpens collecties doen wetenschappelijk aan. Voor MICRO (2012) gebruikte ze beelden uit een elektronenmicroscoop, en dook ze in de wereld van de micro-organismes, Radiation Invasion (2009) had de elektromagnetische straling in ons dagelijks leven als onderwerp. Sinds 2011 is Iris van Herpen lid van de prestigieuze Chambre Syndical de la Haute Couture. Haar ontwerpen worden gedragen door onder anderen Björk, Lady Gaga, Beyoncé en Tilda Swinton en zijn in collecties van musea opgenomen.

Website Iris van Herpen

Afbeeldingen

Cookie-instellingen