Conny Janssen

Foto: Lex de Meester

De choreografieën van Conny Janssen (1958) zijn inventief, krachtig en ontroerend. Ze zijn zowel voor haar dansers als haar publiek iedere keer een onvoorspelbare ontdekkingstocht.

De thematiek van de grote stad speelt een belangrijke rol in haar huidige werk: ruig, dwars en alert.

Janssen kreeg haar dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Al tijdens haar danscarrière ontwikkelde ze zich tot een opmerkelijke choreografe. Ze brak in 1991 door met de choreografie ELOÏ ELOÏ. In 1992 richtte ze haar eigen gezelschap CONNY JANSSEN DANST op, dat als thuisbasis Rotterdam heeft. Het is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland.

Conny Janssen werkt graag op locatie, in fabriekshallen of parkeergarages en ze zoekt veelvuldig samenwerking met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent.
Behalve de voorstellingen voor haar eigen gezelschap maakt(e) Conny Janssen gastchoreografieën voor andere Nederlandse gezelschappen. Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op nationale en internationale festivals.

Website Conny Janssen

Afbeeldingen

Cookie-instellingen