Koert van Mensvoort

Foto: Jeroen Broekmans

Als kunstenaar en wetenschapper houdt Koert van Mensvoort (1974) zich bezig met nieuwe technologie├źn. Hij concentreert zich op het concept Next Nature: technologie is zo alomtegenwoordig, complex en autonoom dat we het als next nature, als natuur, zijn gaan ervaren.

Van Mensvoort studeerde computerwetenschappen aan de TU Eindhoven, waar hij ook promoveerde en nog parttime werkt, en design aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Voor zijn idee├źn zoekt hij steeds passende en verrassende vormen, zoals de NANO-supermarkt, een rondreizende SRV-bus met nog niet uitvoerbare maar mogelijke toepassingen van nanotechnologie, Het Kweekvlees Kookboek, de Rise and Fall of Rayfish footwear, een online project over een fictief bedrijf dat gepersonaliseerde schoenen maakt van genetisch gemodificeerd roggeleer en de Datafountain die realtime wisselkoersen omzet in een waterfontein, waarmee hij internetdata zichtbaar maakte.

Zijn gedachtegoed brengt Van Mensvoort over het voetlicht als spreker, als gast in de media en als organisator van evenementen en op tal van websites.

Website Koert van Mensvoort

Afbeeldingen

Cookie-instellingen