Viktor&Rolf

Foto: Philip Riches

Viktor&Rolf (beiden 1969) gaven in hun meer dan twintigjarige carrière de Nederlandse mode een gezicht in het buitenland. Mode van Viktor & Rolf is radicaal, sculpturaal, ironisch, extravagant en vormt een statement over de mode zelf.

Daarnaast is het duo zakelijk zeer succesvol: ze werkten samen met zeer uiteenlopende partners, zoals KLM, Samsonite, Bugaboo, cosmeticahuis Shu Uemura en maakten voor H&M een collectie. In december 2013 opende ze hun eerste flagship store aan de prestigeuze rue Saint-Honoré in Parijs. Hun parfum Flowerbomb is een doorslaand succes en zij lanceerden hun nieuwe parfum Bonbon. Sinds 2013 zijn Viktor&Rolf weer terug op het toneel van de haute couture, danseressen van het Nationaal Ballet, gekleed in latex, werkten mee aan hun Parijse show. Voor de volgende productie van het Nationaal Ballet zullen Viktor&Rolf de kostuums ontwerpen – dat deden ze al eerder voor een opera.

Uiteraard is hun werk ook beloond met een enorme reeks prijzen: dat begon in 1993 met de persprijs in Hyères, de belangrijkste modewedstrijd ter wereld.
 

'In our minds, fashion and art are not separate entities. We have always worked with fashion as a tool, as a means of artistic expression. Fashion itself is a continuous source of inspiration. Fashion, and what it can be, its boundaries and its (im)possibilities.' - Viktor & Rolf
 

Website Viktor & Rolf

Afbeeldingen

Cookie-instellingen