Lavinia Meijer

Foto: Robin DePuy

Harpiste Lavinia Meijer (1983) geeft soloconcerten in zalen over de hele wereld, van Carnegie Hall NYC tot de Philharmonie van Berlijn. Ze is een van de meest baanbrekende musici van deze tijd.

Geboren in Zuid-Korea en geadopteerd door Nederlandse/Oostenrijkse ouders, begon Lavinia op haar negende met harp spelen. Als elfjarige werd ze toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Utrechts conservatorium en op 14-jarige leeftijd trad ze op met symfonieorkesten. Als vernieuwend musicus zoekt Lavinia naar zeldzaam klassiek solo- orkestrepertoire en experimenteert ze met elektronische muziek, theatrale muziek, jazz en avant rock. Lavinia treedt op met onder andere Philip Glass, Laurie Anderson en Òlafur Arnalds en voert ondermeer stukken van Radiohead uit in klassieke zalen.

Speciaal voor haar schreef JacobTV de suite Cities Change the Songs of Birds over de armsten in New York, met samples van gesprekken van drugsverslaafde vrouwen met een strafblad. Het stuk veroorzaakte een schandaal in de muziekwereld. 

Lavinia ontving vele onderscheidingen waaronder twee gouden platen en een platina plaat voor ondermeer het album Metamorphosis / The Hours met stukken van componist Philip Glass. Zij is de enige klassieke artieste die met drie albums de top 10 in de Nederlandse rock album charts heeft gehaald.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen