Guy Weizman

Guy Weizman (1973) is artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel en onderscheidt zich met zeer fysieke voorstellingen waarin hij uiteenlopende disciplines combineert tot een totaalervaring.

Sinds 2017 leidt Guy Weizman (1973, Tel Aviv, Israël) vanuit theater De Machinefabriek in Groningen zowel het Noord Nederlands Toneel als internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni, dat hij in 2002 samen met Roni Haver oprichtte. Onder de naam NITE (nationaal interdisciplinair theater ensemble) maken de gezelschappen grootse, interdisciplinaire voorstellingen die in binnen-en buitenland touren.
 
Weizman groeide op in een Joods-Marrokaans gezin en woont en werkt nu al meer dan 20 jaar vanuit Groningen. Hij begon zijn carrière als danser bij onder andere Bat-Sheva Ensemble.

Weizman onderscheidt zich met zeer fysieke voorstellingen waarin hij dans, mode, muziek, tekst, video, vorm en inhoud combineert tot een totaalervaring waarin alle disciplines gelijkwaardig zijn. De Volkskrant schreef hierover: “Weizman toont zich na Salam opnieuw meester van de montage: hij is in staat succesvol te jongleren met de talrijke onderdelen van een grote, spectaculaire muziektheaterproductie en voegt daar ook nog eens dans aan toe. Met die overvolle theatercocktail is hij als regisseur uniek in Nederland.” 

Weizmans unieke aanpak wordt gewaardeerd: zijn debuutvoorstelling bij het Noord Nederlands Toneel, Carrousel, werd genomineerd voor de Mimeprijs en voor Salam ontving hij in 2018 de Regieprijs van de Nederlandse Toneeljury. 

Website NITE

Beeld: Guy Weizman (foto: Martijn Halie)

Afbeeldingen

Cookie-instellingen