Erik van Lieshout

Erik van Lieshout (1968) is beeldend kunstenaar. Zijn werk is veelzijdig en omvat schilderkunst, video, collages, tekeningen of installaties waarin dit allemaal samenkomt.

Erik van Lieshout is beeldend kunstenaar. Hij studeerde aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, maar verliet die na drie jaar voor een opleiding aan Ateliers ’63. Zijn werk is veelzijdig en omvat schilderkunst, video, collages, tekeningen of installaties waarin dit allemaal samenkomt.

Stijl en thematiek

Zijn stijl is direct en maakt gebruik van humor. In zijn werk staan hedendaagse vraagstukken en maatschappelijke kwesties centraal. Hij schuwt reacties of controverse niet, stelt zijn eigen positie ter discussie, en bevraagt grote thema's zoals het politieke landschap, dood en liefde, of de positie van minderheden in de samenleving.

Internationale erkenning

Zijn werk is over de hele wereld geëxposeerd en bevindt zich in collecties van o.a. MoMA New York, Stedelijk Museum Amsterdam, MMK Frankfurt en Centre Pompidou Parijs. Erik van Lieshout won o.a. de Heinekenprijs voor de Kunst (2018), Tiger Short Award voor zijn korte film Janus (2013) en werd genomineerd voor de Prix de Rome in 1999. 

Meer over Erik van Lieshout


Foto: Suzanne Weenink

Afbeeldingen

Cookie-instellingen