Nomineer nu kandidaten voor het lidmaatschap van de Akademie van Kunsten

30-07-2021

Wie worden de nieuwe leden van de Akademie van Kunsten? Voor 2022 zijn wij weer op zoek naar vooraanstaande kunstenaars uit alle disciplines die zich op basis van aantoonbare artistieke prestaties hebben onderscheiden. Ken jij kunstenaars die hiervoor in aanmerking komen? Nomineer hen!

De deadline is 15 september.

De Akademie van Kunsten kiest jaarlijks zes nieuwe leden op basis van aantoonbare artistieke prestaties. Leden van de Akademie van Kunsten zijn nieuwsgierige en ge├źngageerde makers. Ze zijn voor het leven lang lid.

De Akademie is het forum voor debat over het belang van kunst in de samenleving. Zij heeft als doel: het vertolken van de stem van de kunsten in de Nederlandse samenleving en het bevorderen van de interactie tussen de kunsten onderling en tussen kunst en wetenschap. Je kunt vanaf nu nominaties indienen.

Wie komen in aanmerking?

In aanmerking voor het lidmaatschap komen kunstenaars in Nederland:

  • die zich artistiek hebben onderscheiden door bijvoorbeeld prijzen en internationale erkenning;
  • die een inspiratiebron zijn voor jonge kunstenaars;
  • die over een brede belangstelling voor de andere kunstendisciplines, maatschappelijke vraagstukken en de wetenschap beschikken;
  • die zich willen inzetten voor taken die bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstellingen van de Akademie van Kunsten.

Wie mogen nomineren?

Deze nominatieronde staat voor iedereen open. Iedere indiener kan maximaal 2 kandidaten voordragen. Zelfnominaties worden niet in behandeling genomen. De voordrachten zijn vertrouwelijk - informeer de kandidaat dus niet.

Indienen van nominaties

De deadline voor het indienen van nominaties is verstreken.

Vervolgprocedure

De Commissie Nieuwe Leden van de Akademie van Kunsten beoordeelt de nominaties en stelt een shortlist op voor het bestuur van de Akademie van Kunsten en de KNAW. De nieuwe leden worden eind maart 2022 bekend gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annelies ten Have via annelies.ten.have@knaw.nl.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen