Kunst is essentieel. Werkplan Akademie van Kunsten 2022 vastgesteld

18-02-2022

De Akademie van Kunsten is blij dat de kunst-en cultuursector weer open is. Wat hebben we het plezier, de verbeeldingskracht en lessen die de kunst ons kan leren gemist. Kunst- en cultuurinstellingen zijn trainingscentra bij uitstek.

Wie een museum binnenloopt, krijgt de kans om binnen enkele uren de wereld op een volslagen andere manier te ervaren. En wie naar de cinema of het theater gaat kan al na een enkele avond complexe vraagstukken totaal anders gaan benaderen. Een museum- of theaterbezoek transformeert de geest, traint de plasticiteit van onze hersenen. Ze bieden work-outs voor goed functionerende, weerbare democratieƫn: we worden er uitgedaagd en geconfronteerd met andere denk- en handelswijzen, we worden er getroost of juist op het verkeerde spoor gezet, we worden er geholpen in het zoeken naar antwoorden of gedwongen andere vragen te stellen.

Daarmee bieden de kunsten iets wat we, in deze complexe tijd, heel hard nodig hebben. Als de mens niet voldoende wordt uitgedaagd, zal die de neiging vertonen om vast te roesten. En een samenleving heeft niets aan verstokte geesten. Kunst is essentieel.

Lees verder over de plannen en activiteiten van de Akademie van Kunsten in 2022.

 

Foto: Jon Tyson - Unsplash

Afbeeldingen

Cookie-instellingen