Open call: Artist-in-Residence Fellowship NIAS 2024

23-01-2023

In 2024 is een residency voor een kunstenaar beschikbaar bij het NIAS. Leden van de Akademie van Kunsten, de KNAW en De Jonge Akademie kunnen een kunstenaar voordragen. Leden van de Akademie van Kunsten kunnen ook zelf een aanvraag indienen. De deadline is 10 april 2023.

Het Artist-in-Residence fellowship is een samenwerking van de Akademie van Kunsten en het Nederlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS). Het fellowship biedt talentvolle kunstenaars uit alle artistieke disciplines de kans om binnen een internationale en interdisciplinaire academische setting aan een project te werken. 

Over het Artist-in-Residence Fellowship

Het Artist-in-Residence Fellowship is opgericht op om de waarde van kunst in de samenleving te benadrukken en om de nauwe relatie tussen kunst en wetenschap die bestond in de negentiende-eeuwse academies te herstellen. Onze visie is dat de kruisbestuiving tussen creatieve benaderingen en formele wetenschappelijke disciplines de banden zal versterken en tot nieuwe benaderingen en inzichten zal leiden. Meer informatie & aanmeldingsformulier

 

  

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen