Open call Artist in Residence bij KNIR in Rome

27-02-2023

De Akademie van Kunsten en het KNIR bieden een kunstenaar de mogelijkheid om drie maanden in Rome te werken, om zo de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap te stimuleren. U kunt nu kunstenaars nomineren voor een residency in het najaar van 2023. Dit kan tot 10 april 2023.

Samen met de Akademie van Kunsten biedt het KNIR kunstenaars de mogelijkheid een periode van maximaal drie maanden in Rome te werken: van 15 september tot 15 december 2023. Hiervoor komen alle kunsten in aanmerking: literatuur, fotografie, architectuur, choreografie, beeldhouwkunst, mode, schilderkunst, design etc.

Doel van dit Artist in Residence-programma is om de kruisbestuiving tussen kunsten en wetenschappen te bevorderen. De geselecteerde kunstenaar krijgt daartoe een kosteloos verblijf op het KNIR (in een privé appartement, met werkplek maar zonder atelier) en een maandelijks stipendium van €1.900,- per maand toegekend, alsmede een budget voor projecten.

Iedereen kan een kunstenaar nomineren, maar zelfnominaties worden niet in behandeling genomen. Een lid van de Akademie van Kunsten kan een aanvraag voor zichzelf indienen.

Bekijk richtlijnen en aanmeldformulier

Beeld: KNIR

Afbeeldingen

Cookie-instellingen