Met creativiteit en samenwerking Poetins narratief te lijf

19-04-2023

In april vond de zesde werksessie Kunst & Oorlog plaats, dit keer in de vorm van een 'hackaton'. Een gemend gezelschap van kunstenaars, wetenschappers en cultuurwerkers boog zich over de opgave om Poetins narratief over de oorlog in Oekraine om te buigen, te hacken.

In de zaal waar normaal lezingen en debatten plaatsvinden, werd op 11 april volop geschetst, getekend, geschreven en gepraat. Het was een bijzondere en energieke dag, waarbij de deelnemers actief samenwerkten. Er ontstond een smeltkroets van uiteenlopende ideeën: van een Paardenbloem Revolutie tot een Russische Telenovella. Het waren uitdagende oplossingen om het status quo om "de speciale militaire operatie" van Poetin te doorbreken. 

Aan het eind van de middag werden de ideeën gepresenteerd en werd voelbaar dat de deelnemers onderling een sterke band hadden opgebouwd. Deze 'hackaton' bood een optimistische kijk op het vermogen van een rijkgeschakeerd gezelschap om met creativiteit en samenwerking het verhaal van zelfs de meest vastgeroeste politieke leiders te hacken.

De hackaton was de laatste bijeenkomst in een reeks van zes werksessies die de Akademie van Kunsten op initiatief van Merlijn Twaalfhoven en Liesbeth Bik organiseerde. De hackaton werd begeleid door Dorian de Rijk en Frank Bosma, in op dracht van de Akademie van Kunsten. 

Foto's: Annick Elzenga

 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen