NIAS residentie: aanmeldingen 2024 geopend

15-01-2024

Vanaf 15 januari is het mogelijk aan te melden als kunstenaar voor een residentie bij het NIAS. Deze jaarlijkse Artist-in-Residence Fellowship is een samenwerking van de Akademie van Kunsten en the Netherlands Institute of Advanced Studies.

Intensief onderzoek

Als fellow bij het NIAS ga je intensief onderzoek doen naar de theoretische aspecten van een onderwerp. Het doel van de residentie is dus een diepgaande studie naar een onderwerp. 

  • De fellowship duurt 5 maanden  

  • Als fellow verblijf je in Amsterdam en richt je je bij het NIAS op eigen onderzoek  

  • Kom dagelijks in aanraking met andere fellows en hun onderzoek in uiteenlopende wetenschappelijke disciplines 

Relatie tussen kunst en wetenschap  

Het Artist-in-Residence Fellowship is opgericht op om de waarde van kunst in de samenleving te benadrukken en om de nauwe relatie tussen kunst en wetenschap die bestond in de negentiende-eeuwse academies te herstellen.  

Met deze residentie willen NIAS en de Akademie van Kunsten de kruisbestuiving tussen creatieve benaderingen en formele wetenschappelijke bevorderen. Ook versterkt het de banden tussen de verschillende disciplines, en leidt het in sommige gevallen tot nieuwe benaderingen en inzichten. 

Aanmelden  

De aanmeldingen zijn open van 15 januari t/m 18 maart. Aanmelden kan via het aanmeldforumlier op de website van de Akademie van Kunsten.  

Meer over de Artist-in-Residency

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen