KNIR Residentie: aanmeldingen 2024 geopend

12-02-2024

Vanaf vandaag zijn is het mogelijk je aan te melden of iemand anders voor te dragen voor een residentie bij het Koninklijk Instituut in Rome in het najaar van 2024.

Residentie in Rome  

Tijdens deze Artist-in-Residency verblijft een kunstenaar drie maanden in Rome om daar intensief aan een project te werken dat concreet bijdraagt aan de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. 

Deelnemen aan de academische gemeenschap  

Wat houdt de residentie praktisch in? Het omvat een regelmatige aanwezigheid in de bibliotheek van het KNIR en deelname aan de activiteiten die op het KNIR plaatsvinden, zoals de wekelijkse discussieavonden. Daarnaast wordt verwacht dat je eigen presentaties verzorgt en activiteiten organiseert die in het verlengde liggen van jouw artistieke project: een studiedag, tentoonstelling, performance of bijvoorbeeld een expertmeeting. 

Over het KNIR  

Aan het KNIR wordt in de domeinen Oudheid/Archeologie, Geschiedenis en Kunstgeschiedenis onderzoek gedaan naar de geschiedenis van Rome en haar relatie met de rest van de wereldgeschiedenis, met momenteel onder meer een focus op (cultureel) imperialisme en kolonialisme van de antieke oudheid tot nu. 

Aanmelden  

De aanmeldingen zijn open van 12 februari t/m 10 mei 2024. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van de Akademie van Kunsten. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen