Bijeenkomst bij deBuren: De kolonie mept terug!

Leden van de werkgroep 'Bomen die langzaam groeien krijgen diepe wortels' zijn te gast in Brussel waar zij met kunstenaars en wetenschappers uit Nederland en Vlaanderen in gesprek gaan over racisme en ongelijkheid in de Lage Landen.

In gesprek over racisme en ongelijkheid 

Hoe werkt het koloniale verleden door in de hedendaagse, vaak schrille, debatten over ras en racisme? Hoe werkt raciale ongelijkheid en waarom is het zo hardnekkig? Waarom is het zo lastig om hierover te praten? Wat zijn de ervaringen in Vlaanderen en Nederland, en wat kunnen we van elkaar leren? 

De vragen zijn leidend tijdens de bijeenkomst De kolonie mept terug op 22 mei 2024. 

Werkgroep Bomen die langzaam groeien krijgen diepe wortels

De werkgroep Bomen die langzaam groeien krijgen diepe wortels komt sinds 2020 samen om boeken te lezen van schrijvers van kleur. Dit heeft inmiddels geleid tot een gezamenlijke publicatie, een lange leeslijst met boeken over racisme en kolonialisme, een wetenschappelijk onderzoeksrapport, en het essay De kolonie mept terug van Adriaan van Dis.

Bij deBuren

Op 22 mei komen leden van deze werkgroep naar Brussel om over dit thema te spreken bij deBuren met Vlaamse kunstenaars en wetenschappers die zich, vanuit eenzelfde verwevenheid van persoonlijke ervaring en professionele reflectie, bezighouden met ras en de koloniale erfenis. 

Praktische informatie 

Datum: 22 mei 2024
Locatie: De Buren, Brussel
Tijd: 19.30 - 21.00 uur 

Meer informatie via De Buren

Afbeeldingen

Cookie-instellingen