Datum
09.11.2016 19:00 - 21:00 uur
Locatie
KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29 Amsterdam
Contact
Telefoon
020 551 0869

Een minisymposium naar aanleiding van de presentatie van de vijfde dvd in de serie Hollandse Meesters in de 21e eeuw.

De serie Hollandse Meesters in de 21e eeuw bevat korte filmportretten van hedendaagse beeldend kunstenaars die op hun werkplek zijn gemaakt. De portretten zijn gemaakt door gerenommeerde filmmakers en bieden inzicht in de werkwijze, ideeënwereld en persoon van de kunstenaar. Sinds de eerste reeks van twintig films in 2011 is de serie uitgegroeid tot een omvangrijk project waarin een generatie belangrijke kunstenaars is vastgelegd.

Tijdens deze avond worden drie films vertoond en in een context geplaatst door Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds), Kitty Zijlmans (Hoogleraar Kunstgeschiedenis Universiteit Leiden) en Barbara Visser (beeldend kunstenaar en voorzitter Akademie van Kunsten). Hans Maarten van den Brink (schrijver en journalist) reikt het eerste exemplaar van de dvd uit.

Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een samenwerkingsproject van regionale omroepen en beeldende kunstinstellingen. De reeks is mogelijk gemaakt door het Mediafonds en het Mondriaan Fonds, de producenten zijn Michiel van Nieuwkerk en René Mendel (Interakt).

 

Credits lead foto: Anne Wenzel, gefotografeerd door Michiel van Nieuwkerk

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.