Datum
28.06.2016 20:00 - 22:00 uur
Locatie
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Contact
Telefoon
020-6246380

Het afgelopen decennium hebben technologische innovaties zich met een steeds hogere snelheid ontwikkeld. Enhancement en disruption dwingen ons om onszelf voor te bereiden op een leven in een digitale samenleving. Nieuwe vaardigheden en nieuw beleid zijn nodig om bijvoorbeeld de uitdagingen van een gezonde arbeidsmarkt aan te kunnen.

Johan van Leeuwaarden (De Jonge Akademie) en Koert van Mensvoort (Akademie van Kunsten) gaan in gesprek met het publiek om te onderzoeken hoe de toekomst van de mensheid in een digitaal tijdperk er uit zal zien. 

 

New Amsterdam Academy

Tijdens de New Amsterdam Academy zullen wetenschappers ingaan op de problemen van de 21e eeuw. Er zijn zes bijeenkomsten, over recycling, migratie, klimaatverandering, digitalisering, en veranderend burgerschap. Dit zijn natuurlijk niet problemen die alleen de aandacht van wetenschappers trekken. Ook kunstenaars proberen de manier waarop we deze maatschappelijke vraagstukken overdenken te veranderen. Daarom brengt de New Amsterdam Academy wetenschappers en kunstenaars van de KNAW, De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten samen om tot verrassende inzichten te komen. Soms leidt dat tot consensus, maar even vaak zal er een interessante botsing van ideeën of benaderingswijzen ontstaan.

 

Credits lead foto: Koert van Mensvoort

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.