Datum
21.11.2016 15:00 - 17:00 uur
Locatie
KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29 Amsterdam
Contact
Telefoon
-

Presentatie van het resultaat van het onderzoek naar de ervaringen die kinderen hebben rond absence epilepsie.

Waar ben je als je er niet bent' is een transmediaproject over absence-epilepsie en creëert een nieuw narratief voor de vaak angstige en onbegrepen beleving die kinderen hebben tijdens een absence. Wetenschap en kunst zijn verbonden in een unieke samenwerking dat de onzichtbare ervaring gaat verbeelden en verklanken. Meer inzicht in waar deze kinderen zijn als ze er even niet zijn, zal ons niet alleen over hen leren maar geeft ook inzicht in het menselijk bewustzijn en het theater van onze geest.


Programma

Barbara Visser, voorzitter Akademie van Kunsten, heet u welkom. ‘Waar ben je als je er niet bent' wordt vervolgens door initiatiefnemer Maartje Nevejan geïntroduceerd. Het hele proces is gefilmd, de korte film hiervan wordt voor het eerst vertoond. HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen, waarvan de leden zowel als kunstenaar als als onderzoeker betrokken zijn, vertelt over het onderzoek naar de methode van het project.

Filosofe Linde van Schuppen geeft een korte lezing over de kloof tussen fenomenologie en neurowetenschap- twee takken van de wetenschap waartussen dit project zich nadrukkelijk laveert. VR-maakster Marieke Nooren beschouwt de mogelijkheden van nieuwe technologieën voor het verbeelden van wat er zich in het brein afspeelt. De middag wordt afgesloten met een column van schrijfster Wanda Reisel en een blik op de toekomst van producente Willemijn Cerutti.

We sluiten af met een borrel, waarbij u de gelegenheid hebt om enkele installaties te ervaren.

Inloop vanaf 14.30 uur

 

Credits lead afbeelding: Cerutti Film

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.