Datum
29.03.2019 19:00 - 21:00 uur
Locatie
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Contact
Telefoon
020 551 0746

Tijdens deze Museumlezing belichtten sprekers afkomstig uit de kunsten en de wetenschap het werk van David Lynch. Wat maakt het werk van deze filmmaker en beeldend kunstenaar zo fascinerend?

In het begin van de jaren negentig zaten veel Nederlanders gekluisterd aan de buis voor de legendarische tv-serie Twin Peaks. Met deze serie verwierf David Lynch wereldfaam als spilfiguur in de film- en televisiewereld. Als beeldend kunstenaar is hij minder bekend, maar daar heeft het Bonnefantenmuseum met de tentoonstelling Someone is in my House verandering in gebracht.

Sprekers

Erik Rietveld, mede-oprichter Rietveld Architecture-Art-Affordances

Museumlezing: Someone is in my House, Erik Rietveld, mede-oprichter Rietveld Architecture-Art-Affordances from KNAW on Vimeo.

Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum

Museumlezing: Someone is in my House, Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum from KNAW on Vimeo.

Iris Sommer, hoogleraar cognitieve aspecten van neurologische en psychiatrische aandoeningen aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, over waarnemingen

Museumlezing: Someone is in my House, Iris Sommer, over waarnemingen from KNAW on Vimeo.

Vincent Icke, hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam, over donkere materie

Museumlezing: Someone is in my House, Vincent Icke over donkere materie from KNAW on Vimeo.

Tentoonstelling 'Someone in my House'

De tentoonstelling Someone in my House toont een indrukwekkend artistiek overzicht van het veelzijdige kunstenaarschap van David Lynch. De tentoonstelling omvat onder meer schilderijen, foto's, tekeningen, litho's en aquarellen uit de jaren 60 tot heden. Verder vind je er ook cartoons uit de serie The Angriest Dog in the World (1982-1993), audiowerken én een aantal kortfilms uit 1968-2015. De tentoonstelling is te zien in het Bonnefantenmuseum tot en met 28 april 2019.

Akademie van Kunsten-museumlezingen

De Akademie van Kunsten organiseert Museumlezingen naar aanleiding van tentoonstellingen in Nederland waarbij de verbinding tussen kunst en wetenschap wordt gelegd.

 

Credits afbeelding: David Lynch, Someone is in my House, 2014, lithograph, courtesy the artist and Item Editions

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.