Datum
29.05.2019 09:15 - 18:30 uur
Locatie
Diverse locaties
Contact
Telefoon
020 551 0746

Tijdens deze roadtrip bezoeken we verschillende werken van Erik en Ronald Rietveld, de oprichters van het Rietveld Art-Architecture-Affordances (RAAAF). De roadtrip start bij de mobiele sculptuur 'Secret Operation 610' in een straaljager-shelter op Vliegbasis Soesterberg en eindigt bij Deltawerk // in het Waterloopbos te Markenesse. Ook zal de film 'Luftschloss' van RAAAF worden getoond.

Luftschloss verbeeldt de ontmanteling van een reusachtige betonnen bunker (Flakturm) uit de Tweede Wereldoorlog, die midden in de stad Wenen staat. De film is het resultaat van een visuele studie, die Erik en Ronald ontwikkelden, naar radicale transformatie van historisch beladen erfgoed. Hiervoor ontvingen zij steun van de Akademie van Kunsten.

Erik en Ronald Rietveld zijn sinds 2015 leden van de Akademie van Kunsten.

Programma

Het vervoer vindt plaats per bus. 

  • 09.15 uur verzamelen (in de buurt van het Trippenhuis KNAW)
  • 12.15 uur lunch
  • 18.30 uur terugkomst

Deelname

Deelname is op uitnodiging. De Hardcore Heritage Roadtrip is een besloten evenement voor de leden van de KNAW, Akademie van Kunsten, Comeniusnetwerk en De Jonge Akademie. Aanmelden is niet meer mogelijk.

RAAAF

RAAAF [Rietveld Art-Architecture-Affordances] opereert op het snijvlak van beeldende kunst, architectuur en filosofie. Het tonen van nieuwe ruimtelijke denkbeelden is het doel van ieder project. RAAAF’s werk is het resultaat van een onafhankelijke houding en onderzoeksagenda. Zij starten vanuit hun eigen fascinaties en confronteren die met urgente maatschappelijke opgaven. Website: www.raaaf.nl

 

Credits lead foto: RAAAF-Atelier de Lyon - Deltawerk //

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.