Datum
18.09.2017 19:00 - 21:00 uur
Locatie
Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokkade 143, Amsterdam
Contact
Telefoon
020 551 0702

In de reeks Uit de Kunst staat een van de leden van de Akademie van Kunsten centraal. Deze keer is het de beurt aan beeldend kunstenaar Jonas Staal. De avond zal gaan over het opnieuw verbeelden van de democratie door middel van de kunst. Stine Jensen zal Jonas interviewen over zijn werk.

Het werk van beeldend kunstenaar Jonas Staal (1981) behandelt de relatie tussen kunst, democratie en propaganda. Hij schuwt de controverse niet: zijn werk is regelmatig aanleiding geweest voor publiek debat. Zo verklaarde hij een rechtszaak die PVV-leider Geert Wilders tegen hem aanspande tot performatief kunstwerk  (De Geert Wilders Werken, 2005-2008) en deed hij onderzoek naar een gevangenisontwerp van PVV-politica Fleur Agema (Gesloten Architectuur, 2011). Momenteel ontwikkelt hij een nieuw volksparlement in Noord-Syrië en doet hij promotieonderzoek over hedendaagse propagandakunst.

 

Credits afbeelding: New Unions: DiEM25, Athens; 2017 / Studio Jonas Staal en DiEM25, i.s.m. BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht

AANMELDEN VOOR dit evenement

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.