Micha Hamel

Componist / Dirigent / Onderzoeker

Micha Hamel (1970) is componist, dichter en onderzoeker. Zijn concertmuziek werd uitgevoerd door vrijwel alle belangrijke Nederlandse orkesten en ensembles. Ook componeerde hij muziek voor dans en theater, zoals voor het Nationale Ballet en het Nationale Toneel.

In 2008 toerde zijn tragische operette Snow White (Nederlandse Reisopera) met veel succes door het land. In juni 2012 was hij Componist in focus op het Holland Festival, waarvoor hij twee avondvullende werken componeerde: een Requiem voor ons beschavingsideaal, en een interdisciplinaire voorstelling geïnspireerd op het schilderij De Rode Kimono van George Hendrik Breitner.

Zijn nieuwste werk Een pure formaliteit (Orkater) toert momenteel door het land. Als dirigent zet Micha Hamel zich met name in voor het verleggen van grenzen in de concertpraktijk. Sinds 2016 is hij gestopt met dirigeren. Verder neemt hij regelmatig deel aan debatten en denktanks die de ontwikkelingen in de muziekpraktijk tot onderwerp hebben.

Micha Hamel is lector New Performance Practice aan Hogeschool Codarts, Rotterdam, alwaar hij onderzoek verricht naar de toekomst van de klassieke muziek. Hij publiceerde tot nu toe vier dichtbundels, waarvan de recentste werd bekroond met de Jan Campertprijs. 

website Micha Hamel
  • Micha Hamel tijdens de inauguratiebijeenkomst op 1 april 2015

  • Hamel-Micha-foto-EenPureFormaliteit-Orkater-Cello8ctetAmsterdam39.jpg

    Een pure formaliteit - Orkater ism Cello8ctetAmsterdam

  • Hamel-Micha-foto-HF4.6.12REQDUIF14CEP.jpg
  • Hamel-Micha-foto-HF17.6.12DRK3.jpg
  • Hamel-Micha-foto-HF17.6.12DRK4.jpg
  • Hamel-Micha-foto-145_histoire_soldat_337.jpg

    Histoire Soldat

1/2