Datum
09.07.2019

Ben je een jonge kunstenaar in Nederland en wil je kans maken op een prijs van € 7.500? Doe dan mee met deze prijsvraag en ontwerp een kunstobject voor de KNAW Early Career Award! Met deze prijsvraag wil de KNAW jonge kunstenaars een stimulans voor hun loopbaan bieden.

Kunstobject

Het winnende kunstobject wordt uitgereikt aan de twaalf winnaars van de KNAW Early Career Award: getalenteerde jonge wetenschappers die vernieuwend onderzoek doen. Voor de productie van het winnende kunstobject heeft de KNAW gedurende een periode van vier jaar jaarlijks budget beschikbaar.

Welke kunstobjecten komen in aanmerking?

  • Het kunstobject moet origineel en vernieuwend zijn en nog niet eerder geproduceerd.
  • Het kunstobject moet kunnen worden uitgereikt aan winnaars van de KNAW Early Career Award.

De maker laat zich voor het kunstobject inspireren door het doel van de KNAW Early Career Award, namelijk een stimulans zijn voor jonge wetenschappers die vernieuwend onderzoek doen.

Wie kunnen meedoen aan de prijsvraag?

Zelfstandig kunstenaars werkzaam in Nederland die niet langer dan zeven jaar geleden zijn afgestudeerd aan een hbo-kunstopleiding of daarmee vergelijkbare instelling.

Deadline en indienen

Stuur het deelnameformulier samen met je schetsontwerp, een beschrijving van het kunstobject, een begroting en je curriculum vitae uiterlijk 12 september 2019 naar e-mailadres: wetenschapsfondsen@knaw.nl.
Meer informatie over de prijsvraag, het deelnameformulier en het reglement vind je op de website van de KNAW.

Of neem contact op met Jeffrey Muskiet, wetenschapsfondsen@knaw.nl, telefoon 020 551 0702.