Datum
11.06.2018

Remco Campert ontving vanmiddag de Akademie van Kunstenpenning, voor zijn bijdrage aan de kunsten. De penning werd aan hem overhandigd door Gijs Scholten van Aschat, voorzitter van de Akademie van Kunsten.

Hij prees het werk van Campert als 'een spiegel van zijn tijd. Verschillende naoorlogse generaties zijn met zijn literatuur opgegroeid en verscheidene van zijn prachtige zinnen zijn gemeengoed geworden in menig huishouden. Met een ogenschijnlijke maar onnavolgbare eenvoud weet Campert een bijzonder levensgevoel te vangen.'

Lees de volledige tekst van de laudatio.

Na de overhandiging van de penning speelde dirigent Ed Spanjaard Hommage à Rameau van Debussy voor deze speciale gelegenheid.

V.l.n.r.: Gijs Scholten van Aschat, Irma Boom en Remco Campert

V.l.n.r.: Koert van Mensvoort, Ed Spanjaard, Gijs Scholten van Aschat, Remco Campert, Irma Boom en Anne Vegter.

Over de penning van de Akademie van Kunsten

De Akademie van Kunsten heeft de penning in het leven geroepen voor mensen die zich in Nederland zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de kunsten. De penning is van en voor kunstenaars en ontworpen door Irma Boom. Hij zal tweejaarlijks worden uitgereikt. Remco Campert is de eerste laureaat.

Persvragen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke Visser, persvoorlichter van de Akademie van Kunsten: janneke.visser@knaw.nl en 06 1169 4851.

 

Foto's door Barbara Kieboom