Het Artist in Residence-programma kent fellowships toe aan een kunstenaar om tijdens een verblijf van vijf maanden aan het NIAS een project te realiseren dat concreet bijdraagt aan het bevorderen van de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. Het gaat hierbij met name om theoretische verdieping in een onderwerp. Het programma is gezamenlijk ingesteld door het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW) en de Akademie van Kunsten.

Read more in English

De Artist in Residence ontvangt maandelijks een stipendium voor een periode van maximaal vijf maanden en wordt tijdelijk gehuisvest in de buurt van het NIAS.

 Wie komt in aanmerking?

  • Een Nederlandse kunstenaar in binnen- of buitenland, of;
  • Een niet-Nederlandse kunstenaar die in Nederland woont en werkt. 

Wie kunnen nomineren?

  • Een lid van de Akademie van Kunsten kan zelf een aanvraag indienen.
  • Indien de kandidaat geen lid is van de Akademie van Kunsten moet hij/zij worden voorgedragen door een lid van de Akademie van Kunsten, een lid van de KNAW of een lid van De Jonge Akademie.

Wanneer en hoe kunt u aanvragen of nomineren?

Er is voor het academische jaar 2020-2021 een plaats beschikbaar van 1 februari 2021 tot 1 juli 2021. De deadline voor het indienen voor deze periode is: 1 september 2020.

Documenten 

Contact 

Annelies ten Have, 020 551 0746, annelies.ten.have@knaw.nl