Contact 

Heeft u vragen over dit evenement, zoals over uw aanmelding of andere praktische vragen? Mail naar jubileumavk@knaw.nl, we helpen u graag. 

Toegankelijkheid en bereikbaarheid

Het festival vindt volledig plaats in het Trippenhuis in Amsterdam, het gebouw waar de Akademie van Kunsten en de KNAW gevestigd zijn. Op de KNAW website staat informatie over de toegankelijkheid van het pand en de verschillende zalen.


 

12, 13 en 14 juni 2024 | 19.30 - 22.30 uur 

Op 12, 13 en 14 juni viert de Akademie van Kunsten haar 10-jarig bestaan met een gratis festival. Muziek, voordrachten, interviews en kunstwerken: deze avonden staat het Trippenhuis in het teken van kunst.

Ontmoet ruim dertig topkunstenaars en vier mee! De leden van de Akademie van Kunsten delen hun expertise en de liefde voor hun vak met het publiek. Niet eerder waren er zo veel leden van de Akademie van Kunsten bij elkaar. Het programma toont de breedte van de kunsten, van literatuur tot muziek, van dans tot beeldende kunst.

Programma  

Let op, er zijn enkele wijzigingen in het blokkenschema op donderdag en vrijdag. Zie geupdate versies via de links hieronder (gewijzigd op 13 juni). 

Woensdag 12 juni  | Blokkenschema bekijken
Opening: 18.30 -19.30 uur
Programma: 19.30 - 22.30 uur

Lees meer over programma 

Met bijdragen van: Lavinia Meijer, Koert van Mensvoort, Michiel Borstlap, Adriaan van Dis, Werkgroep 'Bomen die langzaam groeien krijgen diepe wortels', Anthony Heidweiller, Barbara Visser & RAAAF, Hella Jongerius, Piet Gerbrandy & Maria Barnas.  

Donderdag 13 juni | Blokkenschema bekijken (aangepast op 13-06)
Inloop: 19.00 uur
Programma: 19.30 - 22.30 uur

Lees meer over programma

Met bijdragen van: Micha Hamel, Claron McFadden, Wendelien van Oldenborgh, Merlijn Twaalfhoven, rondleidingen door het Trippenhuis, Krisztina de Châtel, Michel van der Aa, Francine Houben. 

Vrijdag 14 juni | Blokkenschema bekijken (aangepast op 13-06)
Inloop: 19.00 uur
Programma: 19.30 - 22.30 uur

Lees meer over programma

Met bijdragen van: Hans van Manen, Claudy Jongstra, Ed Spanjaard, rondleidingen door het Trippenhuis, Gijs Scholten van Aschat, Irma Boom, Neske Beks & Léonie de Jonge, Iris Kensmil. 

Alle drie de dagen is er doorlopend werk te zien van Claudy Jongstra, Charl Landvreugd, Fiona Tan en Michaël Dudok de Wit.  

Bekijk volledige blokkenschema 


Een ticket geldt per dag, apart aanmelden voor de verschillende programmaonderdelen is niet nodig. 

Cookie-instellingen